fcicrop

Circulare 2005

Rasele Ciobanesc Romanesc Mioritic si Ciobanesc Romanesc Carpatin au fost

recunoscute de Federatia Chinologica Internationala [comunicat A.Ch.R.]

Taxe si Tarife A.Ch.R.

Informare Colegiul de Arbitri

Circulara nr. 3 din 25.04.2005 <> Circulara nr. 4 din 15.07.2005

Circulara nr. 5 din 20.07.2005 <> Circulara nr. 6 din 20.07.2005

Circulara nr. 7 din 20.07.2005 <> Circulara nr. 9 din 14.09.2005

Circulara nr. 10 din 14.09.2005 <> Circulara nr. 11 din 22.12.2005

 

 

COMUNICAT

Ne face o deosebita placere si onoare sa va informam ca ieri, 06.07.2005, la Buenos Aires, Comitetul General F.C.I. a aprobat si recunoscut cele doua rase nationale de Ciobanesti Românesti respectiv, Ciobanescul Românesc Carpatin si Ciobanescul Românesc Mioritic.

Aceasta comunicare a fost transmisa telefonic de Dl.Yves De Clercq, Directorul Executiv al Federatiei Chinologice Internationale.

Urmeaza ca în cel mai scurt timp, Federatia Chinologica Internationala sa transmita, prin circulara, aceasta decizie precum si standardele dupa care se vor arbitra aceste rase.

Inca din momentul alegerii sale la 16 aprilie a.c., noul Consiliul Director A.Ch.R. si-a stabilit ca prioritate absoluta, începerea unei campanii “diplomatice” de remontare a procesului de recunoastere internationala a raselor nationale, proces care fusese blocat în luna noiembrie 2004 prin nerecunoasterea Ciobanestilor Românesti ca rase distincte de catre Comitetul General F.C.I.

Delegatia A.Ch.R. care s-a deplasat la Viena în perioada 3-6 iunie 2005, a prezentat membrilor Comitetului General F.C.I. motivele întemeiate ale cererii de omologare si a primit asigurari ferme ca aceste dosare vor fi reanalizate în cadrul reuniunii Comitetului General F.C.I. de la Buenos Aires.

Cu privire la Ciobanescul Românesc de Bucovina, Comitetul General F.C.I. a hotarât reluarea discutiilor dupa rezolvarea dosarului Ciobanescului Balcanic. Cu toate acestea, Comitetul General F.C.I. a dat asigurari ferme conducerii A.Ch.R. ca aceasta rasa/varietate este recunoscuta ca fiind româneasca si indiferent de modalitatea de rezolvare a acestui dosar, Ciobanescul Românesc de Bucovina se va bucura de recunoastere ca rasa sau varietate româneasca cu posibilitatea de obtinere a titlului C.A.C.I.B.

Dorim sa multumim din inima tuturor crescatorilor si proprietarilor acestor rase care au avut principalul merit la obtinerea acestei victorii istorice a chinologiei românesti. Le prezentam acestora expresia înaltei noastre consideratii si ne cerem scuze pentru toate inconvenientele pe care le-au avut din partea Asociatiei Chinologice Române la un moment dat si speram ca prin aceasta recunoastere internationala, mare parte din amintirile neplacute legate de relatia cu institutia care ar fi trebuit sa-i sprijine si nu sa-i împiedice în munca lor, sa fie estompate sau sa fie date uitarii.

Aceleasi multumiri le adresam si tuturor chinologilor, chinotehnicienilor si chinofililor care au promovat prin activitatea lor aceste rase si care au crezut cu tarie în recunoasterea internationala a acestor minunati câini. Efortul si pasiunea lor au contribuit decisiv la mentinerea unei stari de spirit favorabile acestei campanii de omologare internationala.

In cel mai scurt timp, Asociatia Chinologica Româna va redacta un comunicat de presa menit sa mediatizeze asa cum se cuvine aceasta realizare a chinologiei românesti.


PRESEDINTELE CONSILIULUI DIRECTOR AL
ASOCIATIEI CHINOLOGICE ROMÂNE

Cristian Stefanescu

Taxe si Tarife A.Ch.R.

I.Taxe si tarife care intra in vigoare de la data de 01.08.2005:


Eliberare pedigree

12 RON

Eliberare pedigree din parinti nearbitrati

70 RON

Eliberare pedigree export

60 RON

Eliberare duplicat pedigree

24 RON

Eliberare duplicate pedigree export

120 RON

Taxa afix de crescator (protectie FCI):

200 RON

II. Taxe si tarife care intra in vigoare de la data de 01.01.2006

Cota de sprijin A.Ch.R. anuala - 5 RON / membru cotizant dar nu mai putin de 50 RON

Taxa organizare CAC - 4 RON / caine inscris in catalog, dar nu mai putin de 800 RON

Taxa organizare CACIB - 12 RON/ caine, dar nu mai putin de 3600 RON

Taxa organizare CACIT, CACIAG CACIL, CACIOB - 150 RON / concurs

Taxa organizare alte competitii(expo club, selectie, examen lucru) - 4 RON / caine

Idemnizatie arbitri (net) - 250 RON
- idemnizatiile de arbitraj se fac in valuta doar pentru arbitrii straini

Diurna delegate A.CH.R. - 250 RON
- aceasta diurna este platita de catre A.Ch.R. dupa primirea raportului de observatie din partea delegatului.

INFORMARE

La data de 1 iulie 2005 s-a desfasurat la Cluj Napoca examinarea candidatilor si arbitrilor care au solicitat extindere de competenta.

Comisia de examinare a Colegiului de Arbitri A.Ch.R. a constatat o buna pregatire teoretica a celor examinati si în urma verificarii lucrarilor scrise si probelor orale a declarat admisi ca arbitri chinologi un numar de noua candidati si a aprobat extinderea de competenta pentru mai multi arbitri care au solicitat aceasta.

Noua lista a Colegiului de Arbitri poate fi consultata la sectiunea ARBITRI de pe site-ul oficial A.Ch.R. www.ach.ro

La data de 2 iulie 2005 s-a desfasurat la Cluj Napoca Plenara Colegiului de Arbitri care a avut ca ordine de zi:

1. Prezentarea raportului de activitate pe anul 2004
2. Prezentarea rezultatelor examinarii efectuate în data de 1 iulie 2005.
3. Alegerea noii conduceri a Colegiului de Arbitri.
4. Aprobarea noului Regulament de functionare al Colegiului de Arbitri.

Plenara a luat la cunostinta raportul de activitate pe anul 2004 si prin luari de cuvânt, membrii C.A. si-au exprimat nemultumirea fata de insuficienta comunicare cu conducerea C.A. precum si absenta totala a unor activitati specifice cum ar fi seminariile de formare, cursurile de pregatire pentru arbitri si întocmirea unei bibliografii necesare studiului specific.

De asemenea, Plenara C.A. a aprobat cu unanimitate de voturi raportul comisiei de examinare si astfel au fost proclamate noile competente ale arbitrilor.

Noua conducere aleasa de Plenara C.A. este urmatoarea:

Presedinte C.A.: Ing.Papp Vasile Carol
Vicepresedinte C.A.: Petru Muntean

Presedintele Comisiei de Disciplina C.A.: Cristina Epuras
Membrii Comisiei de Disciplina C.A.: Daniela Radu si Av.Cosmin Bucur.

CIRCULARA NR. 11/ 22.12.2005

1. Pentru o mai buna evidenta financiara a C.O.R. , începând cu data de 01.01.2006 sumele aferente serviciilor C.O.R. (vezi anexa 1) vor fi virate în urmatorul cont:

Cont IBAN nr.: RO 78 RNCB 5010000705240001
Deschis la: B.C.R. – Agentia Sector 1 Dinicu Golescu

2. Pentru o mai buna comunicare cu membrii sai, A.Ch.R. a stabilit ca o zi pe saptamâna sa prelungeasca programul de functionare, respectiv în fiecare zi de joi , secretariatul A.Ch.R. va raspunde la nr. de tel.: 314.37.63 sau 316.13.21 în intervalul orar 10:00 – 19:00;

3. Va înaintam alaturat ultimul numar din revista F.C.I.;

4. Va rugam sa ne comunicati în scris, în cel mai scurt timp, numarul de membri cu cotizatia la zi la 31.12.2005.

Rugam toti organizatorii de expozitii sa se comunice în cel mai scurt timp buletinele de înscriere la aceste manifestari pentru o mediatizare mai eficienta. Ideal ar fi ca aceste buletine sa fie înaintate în format electronic, usurând astfel accesul prin intermediul site-ului oficial A.Ch.R..

Va multumim pentru colaborare si va dorim un an nou exceptional.


Cu stima,


PRESEDINTE ,

Cristian Stefanescu

CIRCULARA NR. 10/ 25.11.2005

În data de 12.11.2005 s-a desfasurat la Bucuresti sedinta Consiliului Director A.Ch.R.

Prezenta: Cristian Stefanescu, Adrian Dan Babutan, Ing. Csaba Zsolt Lokodi, Ing.Mihail Musat, Ing.Vasile Carol Papp,Dr.Roberto Schill,Dr.Zsolt Molnar,Dr.Andrei Timen, Ec.Catalin Dogarescu.

În cadrul acestei sedinte au fost adoptate urmatoarele hotarâri:

1. Se hotaraste prezentarea si analizarea la urmatoarea sedinta a Consiliului Director a situatiei financiare a A.Ch.R. în 2005 si a raportului de expertiza contabila pentru perioada 1999-2004;
2. Se aproba cererea de adeziune a Clubului de Dresaj Canin si regulamentele specifice acestuia;
3. Sunt aprobate Regulamentul Examenului de Lucru al Copoi Club Român si Regulamentul de Selectie al Clubului National al Crescatorilor de Câini Rasa Ciobanesc Românesc Carpatin (anexa 1);
4. Nu sunt aprobate Regulamentul Expozitiei de club si Regulamentul de Selectie ale Copoi Club Român. Se recomanda refacerea acestora în concordanta cu Regulamentele A.Ch.R.;
5. S-a hotarât ca la Expozitia DRACULA DOG SHOW din 05.06.2006, câstigatorii titlurilor CACIB si RPJ sa primeasca titlurile onorifice „Dracula Winner”, respectiv „Dracula Junior Winner”;
6. S-a hotarât ca la Expozitia Romanian Open ce va avea loc la Tg. Mures în data de 06.08.2006, câstigatorii titlurilor RPJ sa devina Campioni România Juniori, iar cei care au obtinut titlul CACIB sa devina Campioni România. Aceste diplome vor fi obtinute pe baza cererilor adresate secretariatului A.Ch.R.;
7. Se aproba introducerea unor taxe pentru examinari în cadrul Colegiului de Arbitri, dupa cum urmeaza:
- taxa examinare candidat de arbitru – 100 RON
- taxa reexaminare candidat de arbitru – 200 RON
- taxa instruire/ zi/ persoana – 50 RON
- taxa examinare arbitru – 150 RON
- taxa reexaminare arbitru - 300 RON
8. In urma audierii d-lui Vasile Bujor, presedintele A.Ch.M.B., s-a hotarât transmiterea unei adrese catre A.Ch.M.B. prin care sa i se aduca la cunostinta termenul de 7 zile pentru plata integrala a datoriei si, în cazul în care acest lucru va fi îndeplinit, rediscutarea suspendarii intr-o viitoare sedinta a Consiliului Director al A.Ch.R.
9. Se admite contestatia d-lui Dogaru Valentin si se hotaraste ridicarea suspendarii acestuia (suspendare aplicatã prin Hotãrârea Comisiei de Disciplinã a A.Ch.R) pentru „viciu de procedura”;
10. Se hotaraste modificarea Regulamentului TopTen. Proiectul prezentat de dl. Vasile Carol Papp va fi armonizat cu cel elaborat de catre Comisia Chinotehnica pentru a fi prezentat Consiliului Director în vederea aprobarii;
11. Este prezentat si aprobat „dreptul la replica” în urma articolului aparut in saptamânalul”Banateanul” nr.299/43-oct.2005;(anexa 2)
12. Se aproba expozitiile de club si selectie pentru 2006; De asemenea, se hotaraste aprobarea suplimentara a unor expozitii CACIB si CAC pe baza recomandarii Comitetului Executiv.
13. S-a hotarât ca urmatoarea sedinta a Consiliului Director sa se desfasoare la Bucuresti în data de 10.12.2005.

P R E S E D I N T E,


Cristian Stefanescu

Circulara Nr. 9 din 14 septembrie 2005


Catre toate asociatiile teritoriale ce au programate expozitii CAC si CACIB pentru anul 2006

Va rugam sa comunicati pâna în data de 15 octombrie 2005 lista arbitrilor pe care doriti sa-i invitati în expozitiile programate pentru anul 2006.

Pentru întocmirea listei, va rugam sa-l contactati în prealabil pe Dl. Papp Vasile Carol, Presedintele Colegiului de Arbitri la tel: 0722 163521 sau fax: 0261 768242.

PRESEDINTE,


Cristian Stefanescu

CIRCULARA NR.7 / 20.07.2005

OMOLOGAREA CIOBANESTILOR ROMÂNESTI MIORITIC SI CARPATIN

Avem deosebita placere sa va anuntam ca la data de 06.07.2005 Comitetul General FCI a aprobat omologarea internationala a Ciobanescului Românesc Mioritic si Carpatin.

In acest sens, va înaintam în anexa Circulara FCI nr 36/2005 (format .doc 30.5 KB) precum si standardele oficiale FCI în limba engleza si în limba franceza. Standardele oficiale în limba româna au fost deja înaintate în teritoriu si pot fi gasite si la adresa www.ach.ro.

Cu aceasta ocazie, A.Ch.R. a emis un comunicat de presa pe care de asemenea îl anexam prezentei circulare. Comunicat

P R E S E D I N T E,


Cristian Stefanescu

CIRCULARA NR.6 / 20.07.2005

Va transmitem atasat extrase din Circularele F.C.I. (format .doc 338 KB) emise pâna la data de 29 iunie 2005, cele mai recente informatii cuprinse în revista Nr. 1 F.C.I., precum si calendarul expozitional F.C.I. 2006 revizuit.

PRESEDINTE,


Cristian Stefanescu,

CIRCULARA NR.5 / 20.07.2005

La data de 16.07.2005 s-a desfasurat la Sibiu sedinta Consiliului Director A.Ch.R.

Prezenta: Cristian Stefanescu, Ing.Lokodi Csaba Zsolt, Babutan Dan Adrian, Ing.Musat Mihail, Ing.Papp Vasile Carol, Dr.Schill Roberto, Dr.Molnar Zsolt, Dogarescu Catalin, Dr.Timen Andrei.

In cadrul acestei sedinte au fost adoptate urmatoarele hotarâri:

1. A fost adoptat noul Regulament de Crestere A.Ch.R. (anexa 1 - format .doc 136 KB)
2. A fost adoptat Regulamentul Comisiei de Disciplina A.Ch.R.(anexa 2)
3. Au fost adoptate noile taxe si tarife A.Ch.R. (anexa 3)
4. A fost adoptat calendarul expo A.Ch.R. pe anul 2006 (expozitii CACIB si CAC). Pâna la data de 30.09.2005, asociatiile si cluburile sunt rugate sa comunice datele la care urmeaza sa organizeze examene de lucru, expozitii de club si examene de selectie pe anul 2006. Dupa data de 30.09.2005 A.Ch.R. îsi rezerva dreptul de a nu mai lua în consideratie eventualele cereri de organizare. (anexa 4 - format .doc 46 KB)
5. A fost adoptata o hotarâre cu privire la aplicarea de penalitati la facturile emise de A.Ch.R. si neachitate în termenul prevazut (anexa 5 - format .doc 32.5 KB).
6. A fost validata noua conducere C.A. aleasa de Plenara C.A. la data de 02.07.2005 respectiv, Presedinte C.A. Dl.Ing.Papp Vasile Carol si Vicepresedinte C.A. Dl.Petru Muntean. De asemenea, a fost validat noul Regulament de functionare al C.A. precum si noul Regulament de functionare al Comisiei de Disciplina C.A.
7. La data de 01.07.2005, la Cluj Napoca, au avut loc examinari pentru candidati si arbitri. In acest sens va înaintam noua Lista a Arbitrilor A.Ch.R. (anexa 6).
8. Ca urmare a datoriilor acumulate prin neplata facturilor emise de A.Ch.R. (13000 RON) Asociatiei Chinologice a Municipiului Bucuresti i-au fost suspendate toate serviciile A.Ch.R. De asemenea, ca urmare a organizarii necorespunzatoare a expozitiilor CAC si CACIB din 11,12.06.2005, Asociatiei Chinologice a Municipiului Bucuresti i-a fost ridicat dreptul de organizare a expozitiilor CAC si CACIB din 15,16.10.2005. Expozitia CAC din 15.10.2005 se anuleaza iar expozitia CACIB din 16.10.2005 va fi organizata de A.Ch.R. (anexa 7).
9. A fost acordat avizul de principiu la cererea de adeziune înaintata de Asociatia Chinologica a Judetului Brasov cu sediul în str.Postavarului nr.10 Brasov.
10. Pentru stimularea crescatorilor si proprietarilor de Ciobanesti Românesti, s-a adoptat urmatoarea hotarâre: La expozitiile CAC si CACIB, Ciobanestii Românesti Carpatin si Mioritic vor plati doar 50% din taxa de înscriere. La expozitiile CAC si CACIB, Ciobanestii Românesti de Bucovina nu vor plati taxe de înscriere. Pentru Ciobanestii Românesti de Bucovina A.Ch.R. nu va percepe organizatorilor taxele de participare.

P R E S E D I N T E,


Cristian Stefanescu

CIRCULARA NR.4 / 15.07.2005

La data de 01.07.2005 s-a desfasurat la Sibiu sedinta Consiliului Director A.Ch.R.

Prezenta: Cristian Stefanescu, Ing.Lokodi Csaba Zsolt, Babutan Dan Adrian, Ing.Musat Mihail, Ing.Papp Vasile Carol, Dr.Schill Roberto, Dr.Molnar Zsolt, Dogarescu Catalin, Dr.Timen Andrei.

In cadrul acestei sedinte au fost adoptate urmatoarele hotarâri:

1. A fost adoptat noul Regulament al Expozitiilor Canine A.Ch.R. (anexa 1 - format .doc 196 KB)
2. Au fost adoptate traducerile si metodologiile de aplicare ale regulamentelor IPO si BH. (anexa 2 - format .doc 655 KB si anexa 3 - format .doc 274 KB)


P R E S E D I N T E,


Cristian Stefanescu

CIRCULARA NR.3 din 25.04.2005

Hotarâri ale Consiliului Director A.Ch.R.
adoptate în data de 21.04.2005 la Sibiu


Prezenti: Dl. Cristian Stefanescu - Presedinte, Dl. Ing.Lokodi Csaba Zsolt - Vicepresedinte chinotehnic, Dl. Babutan Adrian Dan - Vicepresedinte organizatoric, Dl. Ing.Mihail Musat - Trezorier, Dl. Ing.Papp Vasile Carol, Dl. Dr.Andrei Timen, Dl. Ec.Catalin Dogarescu – membri.

Absenti motivat: Dl. Dr. Molnar Zsolt, Dl. Dr. Roberto Schill.

În sedinta din data de 21 aprilie 2005, Consiliul Director a adoptat urmatoarele hotarâri:

1. Domnii Cristian Stefanescu si Lokodi Csaba Zsolt vor reprezenta A.Ch.R. la Adunarea Generala a Sectiunii Europa FCI ce se va desfasura la Tulln – Austria în data de 6 iunie 2005.

2. Pentru mai multa operativitate, dreptul de semnatura în banca va fi unic si va apartine Dlui. Presedinte Cristian Stefanescu.

3. Dl.Lokodi Zsolt va organiza o întâlnire cu delegatii Cluburilor Nationale membre ale AChR si va prezenta Consiliului Director un raport despre discutiile si propunerile cluburilor cu privire la activitatea specifica a acestora. Intâlnirea se va desfasura la Brasov str.Tablei nr.25 în data de 20 mai 2005 începând cu orele 11.00 a.m.

4. A fost stabilita componenta comisiei chinotehnice dupa cum urmeaza: Dl. Ing. Lokodi Csaba Zsolt – Presedinte, Dl. Dr. Cristian Vântu, Dl. Ing. Calin Simu, Dl. Ing. Willy Landt, Dl. Col. Mihai Bocanescu.

5. A fost stabilita componenta comisiei pentru omologarea raselor autohtone dupa cum urmeaza: Dl. Adrian Bere Semeredi, Dl. Dr. Viorel Gaspar, Dl. Ing. Vasile Turculet.

6. Din partea Consiliului Director A.Ch.R., Dl. Adrian Dan Babutan va urmari si va raspunde de problemele ciobanestilor românesti.

7. Consiliul Director a luat act de decizia unilaterala a Dlui. Dr. Kelemen Atilla de a renunta la functiile detinute în chinologia româna, decizie exprimata în Adunarea Generala din 16 aprilie 2005 si ulterior. In aceasta situatie, Consiliul Director îsi exprima neîncrederea cu privire la organizarea si conducerea de catre Dl. Dr. Kelemen Atilla a Colegiului de Arbitri. Consiliul Director îl împuterniceste pe Dl.Ing.Papp Vasile Carol sa se ocupe de organizarea si convocarea plenarei Colegiului de Arbitri precum si de convocarea candidatilor pentru examinare sau extinderi de competenta.

8. Se stabileste ca examinarea candidatilor de catre Comisia Colegiului de Arbitri sa se desfasoare la Cluj în data de 12 mai 2005, ora 15.00. Locatia: Pta.Pacii, Casa de cultura a studentilor, et.2, sala 22. Comisia de examinare va fi formata astfel: Dr.Kelemen Atilla, Ing.Papp Vasile Carol, Ing.Bogdan Emeric, Petru Muntean, Cristian Stefanescu.

9. Se stabileste ca întrunirea Plenarei Colegiului de Arbitri sa se desfasoare la Cluj în data de 13 mai 2005, ora 10.00. Locatia: Pta.Pacii, Casa de cultura a studentilor, et.2, sala 22.

10. Consiliul Director a stabilit delegatii observatori ai AChR la expozitiile CAC si CACIB ce se vor desfasura în perioada aprilie-mai 2005 dupa cum urmeaza:

CACIB si CAC Sibiu 23-24 aprilie 2005 – Dl. Dr. Andrei Timen
CACIB si CAC Timisoara 7-8 mai 2005 – Dl. Ing. Lokodi Csaba Zsolt
CAC Târgoviste 7 mai 2005 – Dl. Catalin Dogarescu
CAC Craiova 14 mai 2005 – Dl. Dr. Andrei Timen
CAC Iasi 14 mai 2005 – Dl. Babutan Adrian
CAC Bistrita 15 mai 2005 – Dl. Adrian Dan Babutan
CAC Galati 21 mai 2005 – Dl. Adrian Dan Babutan
CAC Braila 22 mai 2005 – Dl. Adrian Dan Babutan
CACIB si CAC Cluj 28-29 mai 2005 – Dl. Dr. Molnar Zsolt

11. Asociatiile care doresc sa organizeze expozitii CACIB si CAC în anul 2006 si expozitii CACIB în anul 2007 sunt rugate sa comunice pâna la data de 30 iunie 2005 solicitarile pentru organizarea acestora. Dupa aceasta data, Consiliul Director A.Ch.R. îsi rezerva dreptul de a nu mai lua în consideratie nici o alta solicitare.

12. Se adopta urmatoarea prevedere: Titlul de Campion România si Campion România Junior va putea fi obtinut de câinii ce apartin persoanelor din strainatate si care fac parte din rândul tarilor membre FCI daca acestia sunt deja campioni (diploma obtinuta pâna în ziua concursului din România) ai tarilor din care provin si care au obtinut titlul CACIB, respectiv RPJ, în cadrul unei expozitii internationale CACIB din România.

13. Având în vedere situatia financiara dezastruoasa gasita la AChR, membri A.Ch.R., asociatii si cluburi nationale, sunt rugati sa-si îndeplineasca urgent obligatiile financiare scadente si sa comunice rezultatele concursurilor organizate în termenul prevazut pentru eliberarea facturilor de plata. De asemenea, asociatiile sau cluburile care nu au comunicat numarul contului unic IBAN si codul fiscal, sunt invitate sa comunice aceste date urgent.

Noile numere de telefon si fax ale A.Ch.R.: tel. 021 314 3763, 021 316 1320; fax 021 316 1321

Cu deosebita consideratie,

P R E S E D I N T E,

Cristian Stefanescu

yuki

PEDIGREE DOGS OFFER SO MUCH

FCI ROMANIA960

Share a picture with your dog!

Click here 

Actualizari poze Best in Show

Fotografii Best in Show 2024:  Timisoara, Ploiesti, Agnita, Belciugatele, Bistrita, Satu-Mare, newTimisoara

cdmec142

A.Ch.R pe Facebook