CIRCULARA Nr. 06 din 25.03.2020

Decizii ale Consiliului Director A.Ch.R.

întrunit în Teleconferinţă audio-video, 25.03.2020

Decizia 18/25.03.2020

Datorită situaţiei pandemice generate de COVID 19, departamentul Cartea de Origine Română (COR), care a procesat toate solicitările venite din teritoriu până în data de 17.03.2020, îşi va suspenda activitatea pe o perioadă de două săptămâni, începând cu data de 30.03.2020.

Decizia 19/25.03.2020

Începând cu data de 01.04.2020, pe o perioadă nedeterminată, actele vor fi trimise după cum urmează:

1. Solicitări care se vor transmite prin poştă electronică la adresa de e-mail

-             Declaraţie de Montă şi Fătare (DMF) din genitori cu pedigree cu numere COR – se transmite fără alte documente însoţitoare. Datele înscrise în DMF trebuie sa fie verificate de reprezentanţii asociaţiilor/cluburilor pentru ca ele să fie în concordanţă cu regulamentele A.Ch.R. şi cu documentele ce stau la baza celor consemnate în ea – pedigree, palmares, teste medicale;

-             Declaraţie de Montă şi Fătare (DMF) cu mascul genitor cu proprietar străin  – se transmite DMF, confirmare de montă, copie pedigree mascul faţă şi verso. Datele înscrise în DMF trebuie sa fie verificate de reprezentanţii asociaţiilor/cluburilor pentru ca ele să fie în concordanţă cu regulamentele A.Ch.R. şi cu documentele ce stau la baza celor consemnate în ea – pedigree, palmares, teste medicale;

-             Cerere pedigree de export se transmite copie pedigree intern cu nume şi adresă proprietar străin. Pedigree-ul intern, original, va fi anulat de asociaţie/club şi trimis ulterior la COR;

-             Cerere de Duplicat;

-             Cerere de Tipicitate;

-             Modificare de proprietar;

-             Modificare de microcip.

Solicitările vor fi însoţite de borderou.

Responsabilitatea corectitudinii datelor înscrise în documente este în sarcina  asociaţiilor/cluburilor. Nu se admit acte fără semnătura solicitanţilor şi a reprezentanţilor asociaţiilor/cluburilor.

1. Solicitări care trebuie transmise cu poştă/curier rapid:

-             Cerere de înregistrare în COR – nostrificare se transmite pedigree-ul de export cu proprietar român în original + copie.

Solicitările vor fi însoţite de borderou.

Decizia 20/25.03.2020

Toate actele intrate la COR, ridicate de la poştă sau primite prin curier, începând cu data de 20.03.2020, vor sta la dezinfectat două săptămâni.

Decizia 21/25.03.2020

Durata de prelucrare a actelor solicitate este de 60 de zile, din momentul intrării în COR. Actele prelucrate de COR vor fi expediate doar prin serviciul de curierat rapid Fan Courier, cu plata la destinaţie. În acest sens, vă rugăm să comunicati la COR adresa de destinaţie, numele si telefonul de contact.

Cristian ŞTEFĂNESCU

PREŞEDINTE A.CH.R.

WORLD DOG SHOW 2020

Anuncio cierre inscripciones caninas web