CIRCULARA Nr. 15 din 03.04.2019

COMUNICAT

Consiliul Director al Asociației Chinologice Române a luat la cunoștintă de  încălcarea gravă a reglementărilor internaționale și naționale prin organizarea în intervalul 30.03.2019-31.03.2019 pe teritoriul țării noastre, la Slatina-Calafat, a unor competiții chinologice de lucru câini vânătoare sub egida unei organizații chinologice din Germania: Klub Kurzhaar Schlesvig-Holstein, membru al Deutsch Kurzhaar Klub afiliat la V.D.H. (Asociația Chinologică Germană).

Această manifestare nu a fost organizată cu știinta și acordul A.Ch.R. și nu a fost cuprinsă în calendarul național al manifestărilor canine. În această situație, conducerea A.Ch.R. a informat V.D.H. asupra acestei încalcari flagrante a reglementarilor F.C.I. și a solicitat organizației naționale germane luarea de măsuri urgente împotriva celor responsabili: Klub Kurzhaar Schlesvig-Holstein, membru al Deutsch Kurzhaar Klub afiliat la V.D.H., suspendarea arbitrilor oficianți la aceste manifestări precum și anularea rezultatelor obținute în cadrul acestei manifestări.

Consiliul Director al A.Ch.R. acționează în sensul identificării și trimiterii în fata Comisiei de Etică și Disciplină A.Ch.R. a partenerilor români fără de care aceasta manifestare  nu ar fi putut avea loc.

Președinte,

Cristian Ștefănescu