În perioada 13-15 aprilie 2018, Asociația Chinologică Română (A.Ch.R.) a organizat și găzduit la Sibiu, două evenimente importante pentru chinologia internațională și națională: Reuniunea anuală a celor două Comisii Obligatorii ale Federației Chinologice Internaționale, Comisia de Standarde și cea Științifică și Campionatul Național al Raselor Românești.

Lucrările celor două, cele mai importante Comisii ale F.C.I, s-au desfășurat în zilele de 13 și 14 aprilie, ziua de 15 aprilie fiind dedicată Campionatului Raselor Românești.

În afara faptului de a reuși aducerea pentru prima oară a acestor importante comisii în Romania,  strategia Asociației Chinologice Române s-a concentrat pentru prezentarea celor patru rase romanești membrilor acestor comisii F.C.I. După cum bine se știe, în afara celor două rase recunoscute definitive, Ciobănescul Românesc Carpatin și Ciobănescul Românesc Mioritic, celelalte două rase sunt în proces de recunoaștere, definitivă, Ciobănescul Românesc de Bucovina și provizorie, Ciobănescul Românesc Corb.

Participarea numeroasă a celor patru rase naționale la Campionat a oferit membrilor celor două comisii posibilitate să evalueze stabilitatea și omogenitatea exemplarelor prezente. Nu ezităm să ne exprimăm satisfacția de a fi trecut cu brio acest test!

Invitații noștri, fie arbitri ai celor patru rase (toți cei patru arbitrii desemnați fiind membrii ai Comisiei de Standarde), fie doar spectatori, și-au exprimat unanim admirația în fața exemplarelor prezentate, confirmând efortul crescătorilor și specialiștilor români, al A.Ch.R., în selecționarea și promovarea câinilor noștri, a recunoașterii lor oficiale.

Conducerea A.Ch.R. iși exprimă convigerea că și de acum înainte colaborarea cu cele patru Cluburi ale Raselor Naționale, cu membrii acestora, crescătorii si proprietarii, va continua în același spirit constructiv menit să conducă la promovarea și afirmarea la nivel național și internațional a acestui important patrimoniu reprezentat de rasele noastre naționale.

PREȘEDINTELE CONSILIULUI DIRECTOR A.Ch.R.

Cristian Ștefănescu

Fotografii Best in Show: Bistrita, Satu-Mare

Video Best in Show: Campionatul National al Ciobanestilor Romanesti, Bistrita, Satu-Mare, Suceava

Video Seminarii: Seminar Cane Corso